Bestuur

Hetty Vlug – voorzitter
Sociaal psycholoog en directeur Onderwijs, Jeugd en Zorg van de Gemeente Amsterdam. Eerder was zij onder andere Directeur bij het Projectbureau Zuidoostlob/Sciencepark en programmaleider bij het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP).

Paul Dekker – secretaris
Hoogleraar Civil Society aan de Universiteit van Tilburg en hoofd van de onderzoekssector Participatie, Cultuur en Leefomgeving van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Daarnaast is hij o.a. editor van de Springer Nonprofit Sector and Civil Society Studies. Hij studeerde politicologie in Nijmegen en aan de Freie Universität Berlin.

Krijn van Beek – penningmeester
Werkt als zelfstandig strategie-moderator en is initiator van de Policy Design Studio. Hij was voorheen onder andere directeur strategie van het ministerie van Veiligheid en Justitie en begon zijn carrière bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Hij studeerde wiskunde en is gepromoveerd in de economie.

Lucas Meijs – lid
Hoogleraar “Strategic Philanthropy” aan de Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus Universiteit. Daarvoor was hij aan dezelfde universiteit bijzonder hoogleraar “Vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen”. Meijs was raadslid van de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO). Hij publiceert regelmatig over management vragen in de filantropische sector en het vrijwilligerswerk. Lucas Meijs is twee termijnen hoofdredacteur geweest Nonprofit and Voluntary Sector Quarterly, het wetenschappelijk tijdschrift van the Association for Research on Nonprofit Organizations and Voluntary Action (ARNOVA).