De stichting heeft geen mensen in dienst. De leerstoel wordt invulling gegeven door Monique Kremer op basis van een detacheringsovereenkomst met de WRR. Voor projecten en diverse activiteiten worden mensen ingehuurd (zzp’ers) of via een payrol-constructie aangetrokken. De bestuursleden werken op vrijwillige basis en ontvangen geen vergoedingen.
De Stichting Actief Burgerschap faciliteert de leerstoel Actief Burgerschap, gevestigd aan de Universiteit van Amsterdam. Vanuit deze leerstoel wordt onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek verricht en onderwijs verzorgd. Voor de periode 2020-2025 wordt de leerstoel gesponsord door Stichting Cordaan en Stichting HVO-Querido.
In het onderzoek werken we samen met diverse binnenlandse en buitenlandse onderzoekers en instellingen. Waar mogelijk nemen ook studenten en stagiaires deel aan het onderzoek. De leerstoel participeert tevens in diverse onderzoeksnetwerken.
Kijk op www.moniquekremer.nl voor een actueel overzicht van het onderzoek.
De Stichting Actief Burgerschap heeft de ANBI-status
ONDERZOEKSPROJECTEN:
Idealen van zorg in de super-diverse stad
Etnografisch onderzoek onder cliënten en professionals van een Turks-Nederlandse thuiszorgorganisatie en een meer klassieke organisatie.
Het project ‘Meer op eigen benen in de etnisch diverse stad’ richt zich op jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking die leven in de stad en steeds meer moeite hebben om mee te doen in de samenleving.
Dit toekomstgerichte programma is erop gericht om lokaal stedelijk beleid en lokale ‘partners’ te inspireren vanuit wetenschap en praktijk. De kernvraag van het programma is: hoe kan in de stad beter, samenhangender, en toekomstgerichter beleid gemaakt worden met het oog op een zorgvriendelijke stad?